Zemzem Suyu Mayalanır mı?

Zemzem suyu mayalanır mı?zemzemin mayalanma özelliği var mı?


Dr. Knut Pfeiffer Zemzemin mayalama özelliği bulunduğunu, bir bardağının bir kova şebeke suyunu temizlediğini, bu özelliğiyle bile enerji ve şifa kaynağı olduğunu tespit etmiştir. Dr. Pfeiffer, "Su her şart altında değişmiyor ama değiştiriyor. Çok acayip bir deney yaptım. Bir damla zemzem suyuna yüz damla normal su karıştırdım. Sonuçta gördüm ki suyun hepsi zemzeme dönüşmüş. Sonra bir damla zemzeme bin damla normal su karıştırdım. Hepsi zemzeme dönüşmüş. Zemzem'de büyük bir enerji var. Başkasını değiştirir ama kendi değişmez" dedi.
Ren Nehri'nin suyundan içen kişinin enerjisinin azaldığını belirleyen Alman bilim adamı Dr. Knut Pfeiffer, bir miktar zemzem bulup içti. 35 dakika sonra da rahatladığını hisseden Dr. Pfeiffer, şaşırtıcı bir gerçekle karşılaştı.

"ZEMZEM KRİSTALLERİ EZAN SESİYLE PARLIYOR, ÇAN SESİYLE KARARIYOR"
Japon bilim adamı Dr. Masura Emot ise, zemzem kristallerini mikroskop ortamında inceledi. Suyun kristal düzeninin değişen frekanslara göre farklılaştığını gören Emot, zemzem kristallerinin çan sesinde karardığını, Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığını fark etti. İncelemede her bir kristalin K'be-i Muazzama'ya benzeyen bir doku oluşturduğu, zemzemin kristallerinin çan sesinde karardığı, Kur'an-ı Kerim ve ezan sesinde ise parlaklaştığı ve netleştiği anlaşıldı.

Dr. Emoto, zemzemin fiziksel ve kimyasal özellikleri bakımından yeryüzündeki bütün sulardan farklı olduğunu belirterek, "Zemzem, çevresinde cereyan eden bütün değişimleri hafızasına alıyor. Yapısı çok farklı. Bu, onu dünyadaki diğer elementlerin efendisi yapıyor" şeklinde konuştu

Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen’in zemzem hakkında anlattıkları:
Zemzem suyu mucizesine birkaç yönden bakmak lazım. Birincisi o kuyunun konumu açısından bakacak olursak; hem coğrafi konumu bakımından, hem de iklim açısından, yağışlar ve topografya bakımından zemzem suyunun çok özel bir konumu vardır. İkincisi zemzem kuyusunun yer altındaki o çatlaklarla olan ilişkileri var. O bambaşka bir mucize. Çünkü bir noktada bir kuyu var ve o nokta öyle bir nokta ki kilometrelerce değişik yönlerden gelen 3 tane çatlak oraya su getiriyor. Bugünkü hangi teknik bunu bulabilirdi? Üç çatlak bir noktada buluşuyor ve her bir çatlaktan gelen suyun tadı, kalitesi farklı orada karışıyor ve zemzem kuyusunun suyunu oluşturuyor. Manevi mucizesine Anadolu insanı çok daha fazla inanıyor. Arap ülkelerinde bizdeki kadar rağbet gösterilmiyor zemzem suyuna.
10 YIL DA BEKLESE BOZULMAZ
Zemzem suyu mayalanır mı? Uzun süre şişe içerisinde beklediğinde bozulur mu?
Bir suya birkaç damla zemzem suyu katarsan o su zemzem oluyor. Bu kesinlikle olamaz, bilimsel karşılığı yok. Zemzemin içinde bir takım anyon ve katyonlar var, zemzemin kendine has bir karakteristiği var. 10 yıl da dursa yosunlaşmaz, bozulmaz. Çünkü tamamen jeolojik kayaçlardan geçip de gelen bir su zemzem. Kimyasal açıdan mümkün değil. Fakat manevi olarak mümkün. Arabistan’dan getirmenin bir sınırı var, eş dosta ikram etmek için yeterli olmuyor getirilen birkaç bidon zemzem, bizim halkımız da normal suya zemzem katarak gelen giden misafirine ikram ediyor. Mayalama manevi olarak mümkün, kimyasal olarak mümkün değil. Zemzem katılan su bilimsel olarak kesinlikle zemzem olmaz.
NEYE NİYET EDERSEN OLUR
Kalitesi düşünce şifası da azalıyor mu?
Şifasına iki yönden bakmak lazım. Bilimsel yönden bakılacak olursa içindeki kimyasallar değişiyor. Manevi açıdan ise azalma söz konusu olamaz. Herkes manevi bir inançla içiyor. Neye niyet ederek içerlerse ona faydalı olduğuna inanılır.
Zemzem suyunun kalitesi anlaşılabilir
Zemzemin kalitesi yağışların durumuna göre değişir. Sık sık Arap Yarımadası'na gitme fırsatı bulanlar tat değişikliğinden bunu anlayabilir.
ZEMZEMİN kalitesi anlaşılır, kutsal topraklara sık sık gidenler kalitesini yakından takip etme fırsatı bulur. Suyun kalitesi hiçbir zaman sabit değildir. Yağışlara göre değişir, zemzem suyu yer altı suyudur ve yağışlardan beslenir. “Arap Yarımadası gibi kurak bir yerde, böyle zengin bir kuyunun suyu hangi yağışlardan besleniyor?” diye soracak olursanız; Mekke’nin doğu tarafında 2000 metreden daha yüksekte Tayf vardır, burası çok yağış alır. Oradaki yağışlardan beslenir. Kuyudan su ne kadar güçlü pompalanırsa pompalansın seviyesi hiç düşmez çünkü çatlaklardan besleniyor. Sık sık Arap Yarımadası’na gitme fırsatı bulanlar her seferinde değişik bir tat ile karşılaştıkları için “Bu Araplar da zemzeme su karıştırıyor, hile yapıyor” diyorlar. Oysa ki öyle bir durum söz konusu değil, kalitesi zamanla değişiyor. Tuzluluk oranı 1500 seviyelerine çıkıyor, bir bakıyorsunuz 600’lere düşüyor. Tadı değişiyor sadece. 1953 yılından beri günlük kimyasal tahliller var, zemzem suyunun kalitesi bazen artar, kurak zamanlarda ise kalite düşer.