2023 Miraç Kandili Ne Zaman?

2023 Miraç kandili Ne zaman? 2023 Miraç gecesi hangi akşam?
2023 Miraç kandili 17 Şubat 2023 Cuma gecesidir.Recebi şerif ayının son günleri içinde bulunan ve Recep ayının ikinci kandili olan Miraç kandili recebi şerifin 26'sını 27'ye bağlayan gece yani 17 Şubat 2023 Cuma gecesidir.

Miraç kandili Peygamber (s.a.v.) Efendimizin nice mucizelerin zuhur ettiği,Hz.Allah'ın daveti ve gücü ile mescidi haramdan mescidi aksaya oradan göklere ve daha nice nice alemlere seyahat ettikleri gecedir.Bu geceyi oruçla karşılamak ve gecesinde de ibadet etmek çok faziletlidir.

Ancak bu gece hususiyetle yatsı namazından sonra 12 rek'at hacet namazı kılınır.Her rek'atte bir Fatiha ve 10 ihlas'ı şerif okunur.Bu namaz 100 rek'at te kılınabilir.

Namaza şöyle niyet edilir: "Ya Rabbi,rıza'i şerifin için niyet eyledim namaza.Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Rasülü Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu aff-ı ilahine,feyz-i ilahine ve rıza-i ilahine mazhar eyle."Allahü Ekber...

Namazdan sonra:
-4 Fatiha-i şerife
-100 def'a tesbih duası:"Sübhanellahi vel-hamdü lillahi vela ilahe illallahü vellahü ekber,Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil-azıım.",
-100 istiğfarı şerif,(esteğfirullahel azıım ve etübü ileyh)
-100 salevat-ı şerife(Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali seyyidina Muhammed)okuyup dua edilir.

Bu namaz her rek'atte 100 ihlas okuyarak 10 rek'at kılınır veya 10 ihlas okuyarak 100 rek'at kılınırsa;-bunu yerine getiren mü'min bu namazın feyiz ve bereketi ile huzur-u ilahiye namaz borçlusu olrak çıkmaz.

Ayrıca bu gece Recep ayına mahsus 30 rekat namazı kılamayanlar için son fırsat gecelerinden birisidir.